24.9.2009

Pohdi --

Kohta tekee: Äidinkielen itsenäinen esseetehtävä, palautus huomenna 25.9.2009.

"Valitse yksi tehtävistä ja kirjoita aiheesta sopiva pohtiva essee tai artikkeli. -- Pyri itsenäiseen ajatteluun - juuri sinun havaintosi, kokemuksesi ja näkemyksesi ovat kiinnostavia, --"

Ensimmäinen ajatus: "No jaaha."
Toinen ajatus: "Pohdi suhdettasi kieleen tai erilaisia kieleen liittyviä ilmiöitä. No jaaha."
Kolmas ajatus: "Voisikohan tämän mitenkään palauttaa vasta maanantaina?"

Voisin kirjoittaa melkein mistä vain liittyen aiheeseen, jos olisi tarjolla kunnon lähteet ja hieman selkeämpi tehtävänanto. Olen aivan käsi näissä hävyttömän laajoissa tehtävissä, joissa saa itse rajata alueen ja kehitellä mitä lystaa.

'Otsikoi itse'

Kielen merkitys nyt - ilman kieltä ei voi elää. Kirjoittaminen, kommunikointi ja luovuus tapahtuvat kielen avulla. Piste.

Jos emme puhuisi samaa kieltä, olisi esimerkiksi koulunkäynti ja täysin arkipäiväisistä asioista keskusteleminen sula mahdottomuus. Jos emme osaisi kirjoittaa kieltä, jota muut osaavat lukea ja ymmärtävät, mikään paperilla tapahtuva kommunikaatio ei olisi mahdollista. Kaikki aina internetin keskustelupalstoista lehtikirjoituksiin olisi jotakin mihin ihmiskunta ei vain yksinkertaisesti kykenisi, jos meillä ei olisi kieltä.
Käytämme kieltä koko ajan. Puhumiseen, ajattelemiseen ja ilmaistaksemme itseämme. Romaanit ja tietosanakirjat tarvitsevat saman kielen, jotta lukija voi tarkistaa kirjailijan kertomat faktat ja ymmärtää mistä on kyse.



Siis kyllähän nyt on vain niin, että ilman kieltä ei voi elää.


iluy deshita.

Ai niin. Ja ajattelin tässä kunhan ehdin, että voisin pitää esim. viikon ajan jotain vaateblogi-tyylistä asiaa, nimittäin olen pohtinut tätä jo aika pitkään ja voisihan sitä kokeillakin. :D