11.4.2010

radio edit

nyt soi: Jippu & Samuli Edelmann - Jos sä tahdot niin
mood: selviää kohta - that's what this all is about ~

tämän hetkisen tunnelmoinnin inspiraationa on Hectorin alun perin levyttämä, Jipun ja Samuli Edelmannin tulkitsema Jos sä tahdot niin -kappale.

ensinnäkin, on erittäin harvinaista, että kuuntelen mitään made in finland -musiikkia, mutta että lyriikatkin ovat vielä suomeksi niin tällaista tapahtuu kerran kolmessa vuodessa noin karkeasti. okei, myönnän. kuulin tuon kappaleen radiosta ensimmäisen kerran. nyt kun olen kuullut sen jo aika monta kertaa autoa ajellessa niin ajattelin, että tämä voisi olla jopa yhden illan uhraamisen arvoinen.

niin siis kaikki tämä nyt sitten tökerösti tiivistyy sen ainoan asian ympärille, mitä ajattelen. ruokaa ? ehei.

meinasin vaan, että koska biisissä on niin nätit sanat niin haluaisin tunkea tarinan johonkin ficciin/raapaleeseen, mutta en vain ole keksinyt sopivaa kohdetta. hmm. täytyy miettiä tarkkaan, jotta varon pilaamasta sen tunnelmaa. mutta vilkaistaanpa lyriikoita.

jos sä tahdot niin, olen sulle joku aivan muu.
jos sä tahdot niin, olen virhe joita tapahtuu.
jos sä tahdot niin, tulen jouluksi kotiin.
jos sä tahdot niin, en enää lähde uusii sotiin.
jos sä tahdot niin, jään vahtikoiraksi ovelles, tai painan pääni sun povelles.

erityisesti minua kiehtoo nuo kaksi ensimmäistä säettä. itse asiassa päässäni on muodostunut jo melko selkeä one shot -idea, mutta koska se on hieman omituinen niin en tohdi paljastaa sitä ainakaan tässä. ja se kaipaa hiomista. ja rutkasti.

jos sä tahdot niin, et enää koskaan ole levoton.
jos sä tahdot niin, kaikki minun myöskin sinun on.
jos sä tahdot niin, otan sinun uskontosi.
jos sä tahdot niin, on mulle valheesikin tosi.
jos sä tahdot niin, muutan kirjoille andorraan, jos vielä siellä sut nähdä saan.

tykkään tästä toisesta säkeistöstä tosi paljon. en osaa enkä halua selittää sitä, mutta tässä on jokin ...idea mikä saa sormet syyhyämään näppäimistöllä. eikun wördi auki ja toimeksi, vai?

en nyt postaa koko lyriikoita tähän, mutta loppu laulusta tukee tuota aiempaa. jotain. en voi sanoa sitä. tai siis kirjoittaa sitä, mutta kuunnelkaa ja miettikää itse. tai no oikeastaan syynä on se, etten osaa kommentoida niihin mitään koska en mitenkään saa tätä ajatusmyllyä paperille, mitä päässäni pyörii. niin ettei pelkkien lyriikoiden postaamisessa sinänsä olisi mitään järkeä.

tämähän meni nyt ihan oudoksi.

okei nyt hellin vähän aikaa korviani lukion englannin opettajani entisen opiskelukaverin äänellä.

nyt soi: Poets of the Fall - Illusion & dream

- iluy.


P.S. en muuten aio antaa periksi. on your face, kid. no can do.